Müzik

Odo Ensemble : Yaşayan Ortaçağ Müziği

Tony Gatlif’in Swing filminde de geçen, İran’dan Azam Ali’nin de söylediği Mısır’ın eski ninnilerinden olan Nami Nami’yi seslendirmeleriyle tanıdığımız ODO Ensemble…

Fransız şarkıcı Claire Merigoux tarafından 2013 yılında kurulan ve yönetilen ODO Ensemble, eski ve geleneksel dünya müziği üzerine çalışan bir araştırma, beste ve yorum şirketidir.

2016’dan beri Centre des Monuments Nationaux ile ortaklaşa Cluny Manastırı’nda şarkılar üretiyorlar. ODO Ensemble, yaklaşık yirmi müzisyenden oluşuyor ve çeşitli kökenlerden, ufuklardan ve müzik tarzlarından sanatçıları bir araya getiriyor.

Sınırların ötesinde, ODO Ensemble insanlığın şarkılarının hazinelerini yeniden canlandırmaya çalışıyor.

Grup bugüne kadar Fransa’da ve uluslararası (Güney Kore, Almanya, İran, Fas, Norveç, Korsika …) sahnede ve festivallerde performans sergiledi.

Çok sayıda uluslararası deneyimle zenginleştirilen topluluk, farklı müzik tarzları ve hem zamanı hem de mekanı kateden zaman dilimleri arasında bir bağlantı kuruyor.

ODO’nun kökleri ortaçağ müziğine ve geleneksel dünya kültürleriyle diyaloğa dayanmaktadır. Hayal gücü, doğaçlama ve sağlam bir tarihsel bağlam, topluluğun tanımlanmasında büyük rol oynuyor.

Bu şarkılarında 3:10’dan itibaren “Drama Köprüsü”nü bulmak mümkündür.

Mert DEDECAN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu