Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 102 (10.09.2022)

Fransa’nın Nabzı 101 (28.08.2022)

İş Başvurularında Irkçılık

Fransa’da isimden dolayı iş başvurularında yapılan ırkçılık kronik bir sorun halini almışken yazar Xavier Le Clerc de bunun hakkında konuştu, “Sorbonne’da iki master yaptım ve tek bir görüşme çağrım olmadı. Ait-Taleb olan adımı Le Clerc olarak değiştirdiğimde yüzlerce telefon aldım.” dedi.

Enerji Krizi

Rusya’nın doğal gazı keseceğini söylemesinin ardından kış ayına yaklaşırken önlemler arttırılmaya başlandı. Emmanuel Macron: “En iyi enerji, tüketmediğimiz enerjidir.” dedi.

Fransa Ekonomi, Maliye, Endüstriyel ve Dijital Bağımsızlık Bakanı Bruno Le Maire de “Herkes evde enerji tüketimini azaltmak zorunda kalacak.” diye uyardı.

Bununla birlikte vatandaşlara kış boyunca doğal gazı 19 derecenin üzerinde açmamaları uyarısı da geliyor.

Diğer Gelişmeler

Marsilya’da bir diş hekimi, 2006-2012 yılları arasında 4.000 sağlıklı dişi çekerek hastalarını yanlış tedavi ettiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Seine-Saint-Denis’de bir kolej, sınıfta terlik üzerine çorap giyilmesini yasaklıyor.

Marsilya’da, Fransız şirketi La Méridionale, partikülsüz olduğu garanti edilen bir feribot başlatıyor ve bu, karbon bilançosunun ağırlığı altında ezilen sektörde bir yenilik olarak görülüyor.

19 yaşındaki genç, bir topu almaya çalışırken Sen Nehri’nde boğularak hayatını kaybetti.

Rapçi Timal, kendi sosyal medyasında yayımladığı bir videoda köpeğine vurduğu için 6 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

mediavenir

www.bfmtv.com

www.leparisien.fr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu