Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 125 (6.05.2023)

Fransa’nın Nabzı 125 (6.05.2023)

Fransa’da 1 Mayıs

Polise göre Fransa’da yaklaşık 800.000 ve Genel İşçi Konfederasyonuna göre 2,3 milyon kişi 1 Mayıs’ta alanlardaydı.

1 Mayıs, bugüne kadar 12 kere düzenlenen genel grev ve eylem gününün devamı niteliğinde geçti. Emeklilik yasasına karşı olan halk 1 Mayıs’ta bu taleplerini yineledi.

Tüm sendikalar bu sefer eksiksiz olarak alanlardaydı.

Çok yüksek sayıda polis ve jandarma günlerdir hazır bekletiliyordu. 1 Mayıs günü de zaman zaman polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı ve 200 kadar da yaralı olduğu bildirildi.

Eylemler esnasında göstericiler tarafından atılan bir molotof kokteyli polis grubuna isabet etti.

Paris Saint Germain’de Gerilim

Bu çarşamba günü Paris kulübünün genel merkezi önünde seferber olan birkaç yüz Parisli ultra taraftar grubu, PSG yönetiminden taleplerine yanıt almak istedi.

Kulüp başkanı Nasser Al-Khelaïfi ve birkaç “parazit oyuncu” da dahil olmak üzere kulüp yönetiminin ayrılmasını isteyen grubun hedefinde oyunculardan Marco Verratti, Lionel Messi ve Neymar vardı.

Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaret sonrası pazartesi günkü antrenmanı kaçırması nedeniyle PSG tarafından 2 hafta kadro dışı bırakılan Messi, taraftarlar tarafından da ağır hakaretlere maruz kaldı.

Ultra grubu son olarak “Her şeyin değişme ve PSG kurumunun ruhunu, Parisli ruhunu ve ihtişamını yeniden kazanma zamanı” geldi.” Dedi.

Baba Le Pen Kalk Krizi Geçirdi

Jean-Marie Le Pen, kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastaneden dün taburcu edildi.

Fareler İçin Eylem

“Fareler bizim düşmanımız değildir”: “aşağılanan ve hatta öldürülen” fareleri desteklemek için bir grup Paris Belediye Binası önünde eylem gerçekleşti.

Diğer Gelişmeler

45 yaşındaki bir okul sonrası kolaylaştırıcı, yaşları 6 ila 14 arasında olan 16 küçük çocuğa cinsel saldırıda bulunmaktan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Meslek liselerindeki öğrencilere Eylül 2023’ten itibaren haftalık staj başına 50 ila 100 € arasında ödeme yapılacak.

Échenon’un eski belediye başkanı Dominique Lott, 10 binden fazla çocuk pornografisi resmi indirdiği için 1 yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Sağlık Bakanı François Braun, tek kullanımlık elektronik sigaraların “yasaklanmasından yana” olduğunu söyledi

Netflix’te gösterime giren Alban Lenoir, Eric Cantona gibi isimlerin başrol oynadığı AKA filmi oldukça beğeni topladı.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu