Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 96 (02.07.2022)

Fransa’nın Nabzı 96 (02.07.2022)

Sağlıkta İyileştirme

Başbakan Élisabeth Borne, her yeni hasta bakımı için doktorlara 15 avro artış yapılacağını duyurdu.

Bu kapsamda başbakan: “Doktorları programsız bakım için hastaları karşılamaya teşvik etmek gerekir. Bunun için, hasta tabanının bir parçası olmayan birini kabul ederlerse konsültasyonlar için 15 avroluk bir artışa sahip olacaklar.” dedi.

COVID-19 Gündemi

Günlük vakaların 100 binin üzerine çıkmasının ardından toplu taşımada maske kullanma zorunluluğunun geri gelebileceği tartışılıyor.

Fransızların yüzde 71’i ulaşımda maske takmanın yeniden zorunlu olmasına olumlu bakıyor.

Politik Gelişmeler

Jean Luc Mélenchon’un partisi Boyun Eğmeyen Fransa milletvekili Éric Coquerel, Finans Komitesi Başkanlığına seçildi.

13 Kasım 2015’te Paris ve Saint-Denis’te 130 kişiyi öldüren terörist saldırıların sorumlusu Salah Abdeslam müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ücretler ve çalışma koşulları konusundaki toplumsal çatışmadan en çok etkilenen alanlardan olan Paris havaalanı Roissy-Charles-de-Gaulle’de çalışanların greve gitmesi sebebiyle bu cumartesi günü düzinelerce uçuş iptal edilecek.

Diğer Gelişmeler

Bu cuma gününden itibaren herhangi bir yetişkin, herhangi bir gerekçe formüle etmek zorunda kalmadan hayatında bir kez, belediye binasında basit bir prosedürle diğer ebeveyninin soyadını almayı veya eklemeyi talep edebilecek.

Rapçi Moha La Squale yargı denetimine uymadığı için gözaltına alındı. Kendisi haziran 2021’den beri eski arkadaşlarına “cinsel saldırı” ve “şiddet” ile suçlanıyordu.

Netflix’te yayımlanan France Nouvelle Ecole isimli rapstar yarışmasına ilgi oldukça yoğundu. Öte yandan, seçmelere katılan ya da katılamayan birçok genç rapçi ise Spotify ya da Youtube gibi kanallardan şöhretlerini perçinlemeye başladı.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her cumartesi sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

mediavenir

www.bfmtv.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu