Fransa’nın NabzıSeriler

Fransa’nın Nabzı LXXIX (22.01.2022)

Fransa’nın Nabzı LXXIX (22.01.2022)

Kim Aşı Olmalı?

Éric Zemmour “Sadece zayıf veya yaşlı insanları aşılamamız gerekiyor.” dedi.

Novak Đoković krizi yaşanırken Fransa’daki turnuvalara katılmak için de tüm sporculardan aşı kartı istenecek kararı alındı.

Öte yandan son dalgayı da yavaş yavaş atlatan Fransa’da 2 Şubat’tan itibaren dışarıda maske takma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Diskolar da açılıyor.

Hükümete göre, testler ocak ayında Sosyal Güvenlik Kurumu’na “bir buçuk milyarın biraz üzerinde” avroya mal olacak.

Başkanlık Tinder’ı

Bir milyondan fazla kez indirilen Elyze uygulaması, kararsız seçmenlerin başkan adayını seçmesine yardımcı oluyor.

Önünüze gelen vaatleri, görüşleri sağa sola kaydırarak en mükemmel match sağlanmış oluyor ve sonunda hangi adaya daha yakın olduğunuz bulunuyor.

En Başarılı Fransız Futbolcu

Karim Benzema tarihin en başarılı Fransız oyuncusu oldu. Real Madrid’li forvet için bugüne kadar toplam 28 kupa kazanmış oldu ve bu kupaları arttırmak için önünde halen seneler var.

Diğer Gelişmeler

Fransa Ulusal Meclis’i, Çin tarafından Uygurlara yönelik “soykırımını” kınayan bir kararı kabul etti.

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Emmanuel Macron, AB karşıtlığıyla da bilinen Ulusal Birlik Partisi eş başkanı Jordan Bardella’ya seslenerek “İmzaladığımız tüm Avrupa belgelerine saçmalık dediniz.” dedi.

Öte yandan diğer eş başkan Marine Le Pen France Inter radyosunu verdiği demeçte, “Fransa’yı NATO’nun entegre komutasından çıkarmak istiyorum ve NATO’nun kendisini, tüm dünya için mevcut en büyük tehlike olan İslamcı köktencilikle mücadeleye yeniden yönlendirmesini istiyorum.” dedi.

Bordeaux’da belediye görevlilerinin %20’si ya Covid-19 pozitif oldukları veya temaslı oldukları için eve kapandılar. Bu koşullar altında, özellikle ilk okulların kantinlerinde yemek sorunu yaşanıyor.

Normalde Bordeaux Belediyesi şehirdeki okullara yemek hazırlar ve 17.000 öğrenciye ulaştırırdı. Fakat görevlilerin %20’sinin Covid pozitif ya da temaslı olması haftanın 2-3 günü için aksamalar oluşturuyor.

Fransız Genelkurmayı tarafından bu salı günü yapılan bir açıklamaya göre, Burkina Faso’da devriye gezen orduya mensup araç geçerken el yapımı bir patlayıcının (IED) patlaması sonucu biri ağır olmak üzere dört Fransız askeri yaralandı.

Başbakan Jean Castex, oteller, kafeler ve restoranlar için yeni yardımı onayladı. Böylece cirosunun en az %30’unu kaybeden kuruluşlar, çalışan katkı paylarının %20’sine kadar geri ödeme hakkına sahip olacaklardır.

Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre pandeminin başlangıcından bu yana bir rekor olarak Covid nedeniyle şu anda 18.786 sınıf kapatıldı eğitime ara verildi.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

www.leparisien.fr

www.cnews.fr

www.bfmtv.com

mediavenir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu