Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı LX (9.10.2021)

Fransa’nın Nabzı LX (9.10.2021)

2022 Seçim Anketleri

Harris Interactive tarafından 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turu için yapılan son ankete göre oy dağılımı şu şekildedir:

Emmanuel #Macron 24%

Éric Zemmour 17% (hala resmi olarak adaylığını açıklamadı)

Marine Le Pen 15%

Xavier Bertrand 13%

Jean-Luc Mélenchon 11%

Yannick Jadot 6%

Anne Hidalgo 6%

Milyarder işadamı Charles Gave, muhtemel başkanlık kampanyası için Éric Zemmor’a 300.000 avro borç verdi.

Jean-Marie Le Pen, iyi pozisyon alırsa Éric Zemmour’u destekleyeceğini duyurdu. Front National’ın kurucu ortağı, “Eric ile benim aramdaki tek fark, onun Yahudi olması. […] Ona Nazi veya faşist demek zor” diyor.

Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Eric Zemmour’a  karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısını yaparak kendisini ırkçı, inkarcı ve ırksal nefreti kışkırtmakla suçladı.

Stromae Geri Dönüşü

Altı yıldır ortalıktan kaybolan Stromae, 2022’de Paris bölgesinde Ağustos ayının son hafta sonunda olan Rock en Seine festivalinde geri dönecek. Belçikalı megastar, ikinci albümü Racine carrée’nin (2013) piyasaya sürülmesinin ardından, kendi itirafıyla, iki yıllık bir deli dünya turu ve tükenmişliğin ardından 2015’in sonundan bu yana solo sahneye geri dönmemişti.

Fransa’nın Oscar Adayı Filmi

Fransa Ulusal Sinema Merkezi perşembe günü yaptığı açıklamada, 2022 Oscar adaylığı için üç filmi seçtiğini duyurdu. Bu filmler Altın Palmiye’yi alan Titane, Altın Ayı’nın sahibi L’évenement ve Fransa’da gişe başarısı elde eden Bac Nord.

İçlerinden biri 1 Kasım’dan önce seçilecek ve kategoriye alıp almamak Hollywood Akademisi’ne kalmış olacak.

Öte yandan Fransa’da Titane filminin gösterimi sağlık kartı uygulaması ve +16 yaş kısıtlamasına rağmen 300.000’gişe başarısı elde etti.

Diğer Gelişmeler

Hükümet, Fransa’nın RTÜK kurulu olan Conseil Supérieure de l’Audiovisiel’e internet kullanıcılarının yaşını doğrulamayan pornografik sitelerin engellenmesini emretme yetkisi veren bir kararname yayınladı.

UEFA Uluslar Ligi’nde Fransa Milli Takımı, ilk yarı 2-0 geriye düştükten sonra çılgın bir geri dönüşle Benzema, Mbappe ve Hernandez’in golleriyle Belçika’yı 3-2 mağlup etti.

Hayvancılık Fuar’ında bir standın yanında konuşan Marine Le Pen: “Bütün peynirleri severim ve bekarım, bu yüzden bana kokulu olandan bile verebilirsin.” Dedi.

Fransız halkının %41’i, yasal veya yasadışı olsun, Fransa’ya göçün tamamen durdurulması fikrinden yana.

 COVID19 testleri, 15 Ekim’den itibaren aşılanmayan kişiler için minimum 22 avro ve PCR için 44 avroya mal olacak. Testler, aşı kartı olanlar içinse ücretsiz kalacak.

Bazı medya kuruluşlarına göre Rapçi Naps, 20 yaşındaki bir kadının şikayet etmesi üzerine tecavüz soruşturması kapsamında polis tarafından tutuklandı. Naps ise hiçbir şey yapmadığını polisin kendisiyle iletişime geçmediğini söyledi.

Sauvé (Kurtarılan) derneği tarafından yapılan açıklamada 330.000 çocuk, 1950’den beri kilise görevindeki rahipler, din adamları veya meslekten olmayan kişiler tarafından cinsel istismarın kurbanı oldu.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her cumartesi sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

www.bfmtv.com

mediavenir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu