Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 104 (24.09.2022)

Fransa’nın Nabzı 104 (24.09.2022)

Erkeklerin Kira Tuzağı

Brut FR tarafından yayımlanan haberde, erkekler tarafından sunulan ve sadece kadınlara yönelik olan kiralık ev ilanları görünüyor. Bu tarz ilanlar birçok online sitede mevcut. Bu ilanlarda erkekler, çok az bir miktar para ya da bazen sadece beraber uyumak veya cinsel ilişki karşılığında kadınlara ev, oda tahsis ediyor.

Bu durumun hukuki boyutu ve cezai yaptırımları haberin devamında tartışılıyor.

Benzema’dan Hacamat

Gol kralı Fransız forver Benzema, hacamat yaptırdığı görseli paylaştı

Stromae, FIFA 2023’te

FIFA video oyununun bir sonraki baskısının müzikleri açıklandı. Fransızca konuşan bir sanatçı bunun bir parçası olacak. Belçikalı şarkıcı Stromae’nin bir parçası, 30 Eylül’de çıkması beklenen FIFA 2023 oyununda çalacak olan 100 eser arasında yer alacak. Bu şarkı, Stromae’nin son albümü Multitude’den alınan Fils de joie şarkısı olacak.

Diğer Gelişmeler

Fransa’da gençlerin %45’i, çevre hassasiyetleri sebebiyle ekolojik anksiyete yaşıyor. Öte yandan cuma günü birçok genç bu kapsamda yürüyüş yaptı.

Lyon’da, belediye tarafından yetkilendirilen iki scooter şirketi olan Tier ve Dott elektrikli scooterların 18 yaşından küçükler için kiralanması artık yasak.

Mağazalarda bulunması çok zor olan PlayStation5 açık artırmada satışa sunulacak.

Sağlık Bakanı François Braun, internette yayımlanan bir röportajda, acil kontrasepsiyona veya ertesi gün hapına erişimin, eczanelerde ve reçetesiz olarak -yaşı ne olursa olsun- tüm kadınlar için ücretsiz olacağını duyurdu.

Netflix, Notre-Dame Katedrali’nin yangın gecesini takip eden dizinin fragmanını yayımladı. Dizi 19 Ekim’de yayımlanacak.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

www.bfmtv.com

www.leparisien.fr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu