Orta Doğu’da Bu Hafta Ne Oldu ?

Orta Doğu’da Bu Hafta Ne Oldu ? (11.04.2021)

Orta Doğu’da Bu Hafta

Fas’ta 2016 yılında seçimlere katılım oranı %43 olarak gözlemlenmişti. Son anketlere göre, Faslıların %60’ı partilere güvenmiyor ve %64’ü bir sonraki seçimde oy kullanmayacaklarını söylüyor.

Öte yandan günlük L’Économiste ve Sunergia firması tarafından 2020 yılında yapılan bir ankete göre, ankete katılan Faslıların sadece %9’u evlilik dışı cinsel ilişkiden yana olduklarını söyledi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan ayında Umre ziyareti için sadece aşılanmış ve koronavirüse yakalanıp hastalığı atlatmış kişilere izin verileceğini duyurdu.

Polis tarafından vurulan Filistinli çocuk için 600 000 dolar tazminat

İsrail, polisin suistimaline karşı tazminat talep eden uzun bir yasal savaşın ardından 2015 yılında İsrail polisleri tarafından gözünden vurulan Filistinli bir çocuğa iki milyon şekel (600.000 $) ödemeyi kabul etti. Son olarak, yaklaşık altı yıl sonra, İsrail’in Adalet Bakanlığı’nın polisin görevi kötüye kullanmasını soruşturan birimi, “kamu yararı yokluğu” dediği şey nedeniyle İsmail Halil’e nadir bir tazminat ödemesiyle davayı kapatmaya karar verdi.

ABD, Filistinlilere 200 milyon avroluk yardımı geri getirdi

Dışişleri Bakanı Antony Blinken çarşamba günü yaptığı açıklamada, Joe Biden’ın ABD yönetiminin Filistinlilere yaklaşık 200 milyon euro (235 milyon dolar) değerinde yardım sağlamayı planladığını söyledi. Bu yardımlar Trump yönetiminde kaldırılmıştı.

İsrail’in ABD Büyükelçisi, Washington’dan bu açıklamanın ardından “hayal kırıklığını” dile getirdi.

Holokost Anma Günü kapsamında İsrail kurbanları anmak için trafikte durdu

İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülen altı milyon Yahudiyi onurlandırmak için insanlar sessizce yerlerinde durarak trafiği durdurdu.

Mısır’ın kumları arasında kaybolan 3000 yıllık bir şehrin keşfi, Tutankhamun’un mezarından bu yana en önemli arkeolojik buluntulardan biri olarak selamlandı.

Ünlü Mısır bilimci Zahi Hawass, perşembe günü Luksor yakınlarındaki “kayıp altın şehrin” keşfini duyurdu. Buluntunun Mısır’da bugüne kadar ortaya çıkarılan en büyük antik kent olan Aten olduğunu söyledi.

Dubai‘de açık havada çıplak bir fotoğraf çekimi sonrasında halkın sefahatiyle suçlanan bir grup tutuklandı. Cumartesi günü internette yayınlanan video görüntüleri, bir grup çıplak kadının balkonda çekilmiş fotoğraflarını gösteriyor.

Ukrayna konsolosluğu BBC’ye verdiği demeçte, gözaltına alınanların arasında 11 Ukraynalı kadın olduğunu söyledi. Rus basınına göre bir Rus da gözaltına alındı.

Kuveyt medyasının bugün bildirdiğine göre, Kuveyt hükümdarı Türkiye cumhurbaşkanına ülkesinin Ankara ile ilişkileri güçlendirme arzusunu yineleyen bir mektup gönderdi.

Türkiye ve Katar, Türk ürünlerinin erişimini artırmak için birleşiyor

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, online alışveriş platformu Turkish Souq, Ankara ve Doha arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek ve Türk mallarının küresel tüketicilere ulaşmasını sağlamak için dün Türkiye’nin başkenti Ankara’da yeniden hizmete girdi.

BM: Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor

Birleşmiş Milletler dün, “Yemen‘deki sağlık durumunun yakında çökeceği” konusunda uyarıda bulunarak “dayanılmaz” olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Twitter’da “Yemen’de 20,1 milyon insan tıbbi yardıma muhtaç” dedi.

Tarihte Bu Hafta Orta Doğu’da

1947 – Baas Partisi kuruldu.

2000- Tunus Cumhuriyeti‘nin kurucusu ve ilk devlet başkanı Habib Burgiba vefat etti.

Orta Doğu’da Bu Hafta isimli serimizi her pazar web sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Haftanın Şarkısı

Haftanın Dizisi

Kaynakça

www.middleeastmonitor.com

www.bbc.com

www.middleeasteye.net

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu