Kültür-SanatSinema

Fransa’da Alternatif Dizi ve Film İzleme Platformları

Fransa’da Alternatif Dizi ve Film İzleme Platformları

Bugünkü yazımda özellikle Fransa’da yaşayanlar için alternatif dizi ve film izleme platformları hakkında birkaç öneride bulunacağım. Yaklaşık son 1 buçuk senedir Covid-19 salgınından dolayı birçok ülkede kültürel aktiviteler durma noktasına geldi. Sinema salonları bu uzun süreçte kapalı kaldı. Yeni tedbirler kapsamında Fransa’da sinema salonları açıldı; fakat salgın hâlâ devam etmekte. Bu anlamda sinema salonlarına gitme düşüncesi bazı insanları hâlâ tedirgin ediyor.

Amazon Prime Video

Geçen sene salgın ilk patlak verdiği dönemde ani bir şekilde evlere kapanmıştık. Bu dönem içerisinde vaktimi daha iyi değerlendirebilmek ve iyi hissedebilmek adına Amazon Prime Video’ya kayıt oldum. Amazon Prime Video’yu tercih etme sebebim daha önce Türkiye’de çok severek izlediğim dizinin devamını takip edebilmekti. “Mozart in the Jungle” isimli bu diziyi kısa sürede bitirdim. Oldukça keyifli ve farklı bir dizi olduğu için çekinmeden izlemenizi öneririm.

The Marvelous Mrs. Maisel

İnternet forumlarındaki övgüler sebebi ile “The Marvelous Mrs. Maisel” isimli diziyi izlemeye başladım. Bence Amazon Prime Video’da izlenmesi gereken en başarılı dizilerden birisi de bu. Yeni sezonu heyecanla beklerken, daha zengin bir film yelpazesine erişmek için Amazon Prime içerisinde de yer alan Universciné kanalına abone oldum. Amazon Prime’ın en güzel özelliklerinden biri de birçok platformu bir çatı altında topluyor olması. Hem webden hem de mobil uygulamadan abone olduğunuz ekstra kanalları tek bir çatı altında görebiliyorsunuz. İlk hafta ücretsiz aboneliğin ardından her ay belirlenmiş olan fiyattan ücretlendiriliyorsunuz. İstediğiniz zaman da aboneliğinizi iptal edebiliyorsunuz.

Amazon Prime Video’yu 30 günlük ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca; Amazon Prime üyeliği size Amazon’dan yapacağınız alışverişlerde ücretsiz kargo ve çok kısa sürede teslimat ayrıcalığı sunuyor.

Mubi

Mubi’den de bahsetmeden geçmek istemiyorum. Özellikle ödüllü ve kült filmleri bulabileceğiniz niş bir platform. Mubi’nin de ilk 1 hafta ücretsiz abonelik seçeneği mevcut. Platformu deneyimledikten sonra aboneliğinizi yenileyip yenilememe kararı size kalıyor. Mubi’nin film seçkileri gerçekten muazzam, şahsen en severek takip ettiğim platformlardan biri.

Ücretsiz aboneliklerden faydalanmayı düşünüyorsanız size birkaç güzel film ve dizi önerisiyle yazımı sonlandırmak isterim.

Filmler:

  • Memento – Christopher Nolan
  • A Touch of Sin – Jia Zhangke
  • Victoria – Sebastian Schipper
  • Bir Zamanlar Amerika’da – Sergio Leone
  • Amour – Michael Haneke

Diziler:

  • The Marvelous Mrs. Maisel (IMDB 8,7)
  • Mr. Robot (IMDB 8,5)
  • Mozart in the Jungle (IMDB 8,1)
  • Upload (IMDB 8,0)
  • Bosch (IMDB 8,4)
  • Vikings (IMDB 8,5)

İyi seyirler dilerim…

Yıldız TOKMAK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu