Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 112 (26.11.2022)

Fransa’nın Nabzı 112 (26.11.2022)

Miss France’ın 2023 Adayları

Fransa’nın Dünya Kupası Yolculuğu

Benzema, Kanté ve Pogba gibi yıldızlarının yokluğunda Fransa, Dünya Kupası macerasına hızlı başladı ve gruptan çıkmayı ilk iki maç sonunda garantiledi. İlk maçında Avustralya’yı 4-1 ile geçen Maviler ikinci maçında Danimarka karşısında 2-1 üstünlük kurdu. Grup aşamasındaki son maçını ise çarşamba günü Tunus’a karşı oynayacak.

Öğrencilere Yemek Yardımı

Her geçen gün daha fazla öğrenci gıda yardımına gidiyor. Bu durumla karşı karşısında hükümet harekete geçti. Yüksek Öğrenim Bakanı Sylvie Retailleau ve Dayanışma Bakanı Jean-Christophe Combe salı günü 10 milyon avroluk bir dayanışma fonu kurulduğunu açıkladı.

Kış sonuna kadar haftada 15.000 kolinin (yani 300.000 kolinin) finansmanına katkıda bulunarak, gıda yardımının dağıtımına yönelik yerel girişimlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Jul ve 26. Albümü

Jul, müzikal bir dünya turuna çıkar. Marsilyalı rapçi, 9 Aralık’ta çıkacak bir sonraki albümü Cœur blanc için dünyanın dört bir yanından 19 sanatçıyı davet etti.

İtalya’dan Hollanda’ya Rusya, İngiltere, Fas ve İspanya üzerinden Jul bu salı günü bu projede yer alacak uluslararası yeteneklerin bu listesini video ile açıkladı.

Geçen yıllarda ise hem Marsilyalı hem de Paris rapçilerini bir araya getirerek 13 Organisé ve Classico Organisé albümlerini çıkarmıştı.

Diğer Gelişmeler

Jinekolog Emile Daraï, 32 kadına kasıtlı şiddet uygulamakla suçlanıyor

BFMTV için yapılan bir Elabe anketine göre Fransız halkının %68’i mutlu olduklarını söylüyor. Bu rakam, geçen yıl yapılan benzer bir çalışmanın hala altında.

34 yaşındaki bir kadın, bir bardan çıkarken kendini iyi hissetmediği için hastaneye kaldırıldı. Aynı barın etrafında dolaşan bir adam, arkasından hastaneye kaldırılmak için alkolik numarası yaptı. Genç kadını hastane yatağında baygın halde bulan zanlı, kadına tecavüz etti ve ardından tutuklandı.  

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

www.bfmtv.com

www.leparisien.fr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu