Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 124 (29.04.2023)

Fransa’nın Nabzı 124 (29.04.2023)

Fransa’da Rodéo (motorun önünün kaldırılması)

Nantes’ta bir AVM’ye motosikletle giriş yapıp ön kaldıran kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Ulusal polis de şu açıklamayı yaptı: “2022’de bu tarz motor kullanımı sonrasında 3000’den fazla araç bağlandı ve yılın başından bu yana şimdiden 500’den fazla araç bağlandı.  Bu olguyu durdurmak ve bu tehlikeli davranışları bastırmak için Ulusal Polis tamamen seferber olmuştur.”

Fransa’da ön kaldırarak motor kullanılmasını 1 yıl ile 15.000 avro para cezası ile sonuçlanabilmektedir.

Müzeye Çıplak Giriş

Lyon’daki (Rhône) çağdaş sanat müzesi MAC, bu Perşembe günü “Enkarnasyonlar, mac Lyon koleksiyonundaki beden – Perde 1” sergisinin çıplak olmak koşuluyla herkese açık olacağını duyurdu. Ziyeretçiler de Nu bir şekilde müzeyi ziyaret ettiler.

Fransız Doğacılık Rhône-Alpes Federasyonu başkanı Frédéric Martin, “Bizim fikrimiz, uzayda beden sorununu sorgulamak, bir bedenin diğer bedenlerle nasıl etkileşime girdiğini görmek” şeklinde ilerliyor. “Bir sergiyi tamamen çıplak yaşamak ilginç. Bu, bizi sosyal yapaylık olmaksızın kendimize dair kendi algımıza geri gönderiyor” dedi.

Fransa Kupası ve Eylemler

Fransa Kupası finalinden önce sendikalar tarafından 30.000 kırmızı kart ve 10.000 düdük dağıtılması planlanıyor. Sosyal ağlarda Emmanuel Macron Stade de France’ın çimlerinde yürürken ıslık çalmak için çağrılar başlatıldı.

Paris valiliği ise bunları dağıtmak isteyen sendikalar arası toplantıyı yasaklama emri çıkardı.

Geleneğin aksine, Emmanuel Macron cumartesi akşamı bu kupa finalinden önce oyuncuları karşılamak için Stade de France’ın çimlerine inmeyecek.

Hayvanların Terk Edilmesi

Fransa’nın her yerinde, enflasyonla birlikte hayvanların terk edilmesi her ay %20 artıyor. Sahipler artık gıda, hijyen ve hatta hayvanlarının bakım masraflarını üstlenemeyeceklerini söylüyorlar.

Fransa Ekonomisi

Fransa bir kez daha elektriğin en pahalı olduğu Avrupa ülkesi oldu.

Artık sosyal yardım almak için Fransa’da 9 ay ikamet etmek gerekecek.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu