Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı LVIII (25.09.2021)

Fransa’nın Nabzı LVIII (25.09.2021)

Angers Marsilya Maçı

Profesyonel Futbol Ligi disiplin kurulu, 22 Eylül Çarşamba günü Angers-Marsilya maçında meydana gelen olayların ardından perşembe akşamı toplandı. Alınan kararlara göre Angers tribünleri seyirciye kapatılırken Marsilya tarafında ise deplasmana seyirci götürme yasağı getirildi.

Bordeaux maçında da yaşanan bazı olaylar nedeniyle medyada stadlarda yaşanan bu olaylara karşı önlemler alınması gündemde.

Zemmour- Mélanchon Tartışması

Aşırı sağın yeni adayı Eric Zemmour ile aşırı solun adayı Jean-Luc Mélanchon bu hafta televizyon ekranında seçime yönelik olarak baş başa tartıştılar. Birçok konunun gündeme geldiği tartışmada Mélanchon daha çok eşitsizliklerin artışı ve iklim krizi üzerinde konuşurken Zemmour göçmenler ve Müslümanlar üzerine yoğunlaştı.

Spoiler’a Yargı Yasağı

Yargı, sosyal ağlarda KohLanta’nın (Fransız Survivor’ı) gelecekteki bölümlerinden “spoiler” almayı yasaklıyor. Paris mahkemesi, gösterinin geri kalanını ortaya çıkaran yayınları yasaklayan bir emir çıkardı.

Emily in Paris, 2. Sezon

Netflix, perşembe günü “Emily Paris’te” 2. sezondan yeni kahramanlar ve yeni yerler hakkında ipuçları veren yeni görüntüleri yayınladı.

Her İki Fransızdan Biri Tanrıya İnanmıyor

Bir ankete göre Fransızlar Tanrı’ya gitgide daha az inanıyorlar: 10 yıl öncesine göre %56’ya kıyasla %49’u Tanrıya inandığını söylüyor.

Diğer Gelişmeler

Çocuk biriminden bir Marsilya polis memuru tecavüz, cinsel saldırı ve çocuk pornografisi nedeniyle hapsedildi. 42 yaşındaki adam, Filipinler’deki yoksul çocuklara yardım etmek için bir derneği yönetmişti.

Salı günü Ensest Komisyonu, çocuklukta ensest ve cinsel saldırı mağdurları için bir dinleme platformu başlattı: Saatler içinde yüzlerce çağrı alındığı bildirildi.

Gastronomi başkenti ve peynirli pizza başkenti olarak bilinen Lyon’da bir aşçı, bir Youtuber ve bir peynir üreticisi, bu cumartesi başka bir Lyon şefinin elinde olan bir dünya rekorunu kırmaya çalışacak: bir pizza üzerinde en fazla peynir sayısı rekoru.

Başbakan Jean Castex’in ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da QR Kodu sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından paylaşıldı.

Alp Chasseurs de Varces’in (Isère) 7. Taburundan Usta Onbaşı Maxime Blasco, Mali’de bir terörist gruba karşı düzenlenen operasyonda hayatını kaybetti.

Beyazları Asın adlı klibinde “suç işlemeye kışkırtma” suçundan ilk kez hüküm giyen rapçi Nick Conrad, usule ilişkin bir dava nedeniyle Paris’e temyiz başvurusunda bulunarak serbest bırakıldı. Klip ise gösterimden kaldırılmıştı.

Aktör Saïd Bogota, eski sevgilisinin yeni erkek arkadaşı olan 17 yaşındaki bir genci kaçırmak ve öldürmeye teşebbüs etmekten 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sandrine Rousseau (EELV, Avrupa Ekolojisi Yeşiller Partisi adayı) cumhurbaşkanı seçilirse 5 yıl içinde bir litre benzinin fiyatını 30 ila 50 sent arasında artırmak istiyor.

ClermontFerrand’da sokak ortasında köpeklerini döven bir çift tutuklanarak gözaltına alındı. Köpek, sahipleri tarafından tekmelendi ve korkuluğa doğru fırlatıldı. Görgü tanıkları ise hemen polise haber verdi.

Avustralya’nın Fransa’dan sipariş ettiği denizaltıları iptal etmesinin ardından Avustralya Başbakanı, diplomatik bir krizin ortasında Emmanuel Macron’un aramalarına yanıt vermediğini söylüyor.

Fransa’da herhangi bir faaliyeti olmayan (3,5 milyon) işsiz, açık işlerden (264.000) 13 kat daha fazla.

Fransızlar, 15-64 yaşındakilerin %44.8’inin esrar kullanmış olmasıyla Avrupa’da en çok esrar içen ülkeler arasında. Her gün bir milyon Fransız esrar tüketiyor.

Fransa Vakfı’nın cömertlik panoramasının La Croix tarafından yayınlanan ikinci baskısına göre, bağışlar (bireyler ve şirketler) 2019’da 8,5 milyar avroya ulaştı. Bu rakam ise 2015’ten 1 milyar daha fazla demek.

Başbakanlık sözcüsü Gabriel Attal, gün geçtikçe teyit edilen salgın durumundaki iyileşmeye rağmen tüm departmanlarda Sağlık Kartı uygulamasının sürdürüldüğünü duyurdu.

Dany Boon, Ch’ti Vakfı için bağış toplamak amacıyla 5 Aralık’ta Zénith de Lille’de bir akşam düzenliyor.

Tek kişilik gösteriden yıllar sonra Dany Boon, BFM Grand Lille’e 5 Aralık’ta Zénith de Lille’de sahneye döneceğini doğruladı. Komedyen birkaç arkadaşını buna davet edecek. Bu, Bienvenue chez les Ch’tis’ten beri desteklediği Ch’ti Fond dahil olmak üzere, Kuzey’deki çeşitli dernekler için para toplamayı amaçlayan bir yardım etkinliği olacak.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her cumartesi sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

www.cnews.fr

www.bfmtv.com

mediavenir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu