Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı XLIII (29.05.2021)

Fransa’nın Nabzı XLIII (29.05.2021)

Emmanuel Macron Nevers’de belgesiz göçmenlerle ilgili yaptığı açıklamada “Herkesi ağırlayamayız. Haklarınız olmadan önce ödevleriniz var.” dedi.

Öte yandan Marine Le Pen, Fransa’da “kabahat ve suç işleyenler” için “mülteci statüsünün kaldırılması” çağrısında bulundu.

10 yıl aradan sonra Türk futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik’in de büyük katkılarının olduğu Lille OSC kulübü şampiyonluğa ulaştı. Taraftarlar kutlamalarda özellikle Burak Yılmaz’a ayrı bir sevgi gösterisi yaptı.

https://twitter.com/ActuFoot_/status/1396573579177865219?s=20

52 yaşında bir Fransız, Nepal’den Kamboçya’ya 9-15 yaş arası erkeklere 24 cinsel saldırıdan yargılanıyor. Kendisi öncesinde reşit olmayanlara cinsel saldırıdan hüküm giymişti bu sefer sözde insani yardım gezileri sırasında bu suçları işledi.

Ibis Batignolles otelindeki oda hizmetçileri, 8’i grevde olmak üzere 22 ay süren mücadelenin ardından anlaşmaya vardı. Özellikle 250 ile 500 € arasında bir maaş artışı ve paketli öğle yemeği için bir prim elde ettiler.

2024’te piyasaya sürülecek olan yeni hızlı tren TGVM, Devlet tren işletmesi SNCF tarafından tanıtıldı. Bu yeni tren 5G üzerinden wifi sunacak, 740 kişi taşıyacak ve bisiklet depolamak için yeni alanlara sahip olacak. Ayrıca tren malzemelerinin %97’si geri dönüştürülebilir.

Fransa’dan Ruanda’ya Özür

Cumhurbaşkanı Macron, Tutsi soykırımından 25 yılı aşkın bir süre sonra perşembe günü Ruanda’ya oldukça sembolik bir ziyaret gerçekleştirdi. 20. Yüzyılın en kanlı ve ölümcül soykırımından biri olan, Ruanda’da 800.000’den fazla kurbanın verildiği olaylar için MacronFransa, Ruandalılara çektirdiği acının miktarını kabul ediyor.” dedi.

Açıklamalarda resmi bir özür yok ancak 27 yılın sonrasında sorumluluğun kabulü olarak görülüyor. Bu sebeple Emmanuel Macron “Fransa’nın Ruanda’da bir rolü, tarihi ve siyasi sorumluluğu var.” diyerek ekledi.

Nantes’da Bıçaklanan Polis

Nantes’da bir polis bıçaklandı. Ardından polis Nantes yakınlarında bıçaklayan zanlıyı tutukladı. Bu operasyonda ise kurşunlarla 3 jandarma yaralandı. İçişleri Bakanı ise olay yerine intikal etti. Bakan Gérald Darmanin, şüpheliye “şiddetli şizofreni” teşhisi konulduğunu ve tedavi gördüğünü doğruladı.

Saldırgan tutuklanması sırasında ağır yaralandıktan sonra öldü. Kendisi radikalleşme nedeniyle devlet dosyalarında yer alıyordu ve birkaç ay önce hapishaneden serbest bırakılmıştı. Bu olay güvenlik güçlerine yapılan saldırıları ve tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Köylüler tarafından perşembe günü Paris’teki Pôle Emploi karargâhı önünde düzenlenen bir gösteri sırasında, Boyun Eğmeyen Fransa Parti’si yardımcısı Bénédicte Taurine bir polis memuru tarafından itildikten sonra yere düştü. Video Fransa’da polis şiddetine dair tartışmaları canlandırdı.

OpinionWay araştırmasına göre, çalışanlar ofise dönmekten korkuyor ve işin yönetimi ve organizasyonunda değişiklik bekliyorlar. Bugün yaklaşık on çalışandan sekizi evden çalışmanın devamını istiyor. Tüm çalışanlar için %100 uzaktan çalışma kuralı 9 Haziran’dan itibaren kaldırılacak, ancak her şirket uygun gördüğü şekilde uyum sağlamakta özgür olacak.

Rapçi Lorenzo, eBay’de 305.793 € karşılığında 15 nadir Pokemon kartını sattı. Kendisi bu satıştan önce şu açıklamayı yapmıştı; “Rap, uyuşturucu ve Pokemon’u severim. Rap ​​ve uyuşturucu çoktan yapıldı, sırada Pokemon var!”.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her cumartesi sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

www.leparisien.fr

www.bfmtv.com

mediavenir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu