Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 113 (8.01.2023)

Fransa’nın Nabzı 113 (08.01.2023)

Fransa’daki Suriyeliler

Uluslararası Af Örgütü de dahil bazı sivil toplum kuruluşları, Fransız hükümetini göçmenleri yasa dışı şekilde Suriye’ye sınır dışı etmeye yeltenmekle suçladı.

Göçmenlere ülkeyi terk etme yükümlülüğü vererek onları geri gönderme merkezlerinde tutmak gibi girişimlerin Haute-Garonne ve Paris valiliklerinin Suriye Büyükelçiliği ile görüşmelere başladığı 2022 yılı ekim ayına kadar uzandığı belirtildi.

Söz konusu uygulamaya maruz kalan iki Suriyelinin daha sonra geri gönderme merkezlerinden çıkarılarak serbest bırakılmasına rağmen, onları bu merkezlerde tutarak sınır dışı sürecini başlatmanın başlı başına yasa dışı olduğu belirtildi.

Paris’te Kürtlerin Eylemi

10 yıl önce 9 Ocak 2013’te öldürülen üç Kürt kadın aktivist için bu cumartesi Paris’te bir miting düzenlendi. Yaklaşık 10 bin kişi bu mitinge katıldı.

1944 Yılından Görüntüler

Fransa’nın Nazi Almanya’sı döneminde Almanlarla iş birliğinde olan Fransız kadınları aşağılamak ve teşhir etmek için saçlarını toplum önünde kazıtmasına dair görüntüler.

2022’de En Çok Satanlar

En çok satan albümleri rap albümleri oluşturuyor.

Orelsan’ın Civilization albümü 406.837 satış ve muadili ile ilk sırada yer alıyor. Ninho ikinci sırada yer alırken Jul, Lomepal sırayı takip ediyor.

Stromae, Clara Luciani ve Angéle ise en çok satanlar listesinde ilk onda.

Diğer Gelişmeler

Adolf Hitler olarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un karikatürünü Twitter’da paylaşan medyum pazartesi günü yargılanacak.

Pratisyen hekimler 5 Ocak Perşembe günü eylemdeydi. Yürüyüşün kökeninde yer alan “Yarının Doktorları” kolektifi, birkaç bin kişilik büyük bir seferberlik bekliyordu.

Organizatörlerin perşembe günü yaptığı duyuruya göre, A Prophet or Designated Guilty’deki rolleriyle tanınan Fransız aktör Tahar Rahim, 24 Şubat’ta Olympia’da gerçekleşecek olan 48. Césars’a başkanlık edecek.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

Euronews

www.bfmtv.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu