Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı 126 (20.05.2023)

Sarkozy’e Hapis Cezası

Nicolas Sarkozy, Paris Temyiz Mahkemesi tarafından Bismuth davasında biri evde elektronik bileklikle kapatılmak üzere 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir devlet başkanı bir yolsuzluk davasında temyizde suçlu bulundu.

Eski Cumhurbaşkanı mahkeme salonundan herhangi bir yorum yapmadan ayrıldı. Avukatı Jacqueline Laffont ise kararı Yargıtay’a götüreceklerini söyledi.

Sarkozy 2007 seçim kampanyasının Libya ve Libya lideri Kaddafi tarafından finanse edildiği iddiasıyla da yargılanmıştı.

Sihirli Bilet

30 yaşındaki bir adam, Paris’te metroda 2 Amerikalı turiste 6 gün boyunca her yeri 150 avroya seyahat etmelerini sağlayan “sihirli” bir bilet satması sebebiyle tutuklandı. Sattığı bilet tek geçişlik 2 € 10’luk biletti.

Aşırı Sağın Gösterileri

Bu son haftalara, gündeme faşist semboller kullanan birkaç aşırı sağcı toplantı damgasını vurdu. İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, valilerden bu tür gösterileri yasaklamalarını istedi.

Annecy’deki mitingden önce, 7 Mayıs 1994’te birkaç aşırı sağcı gösteriden sonra kazara ölen milliyetçi aktivist Sébastien Deyzieu’nun anısına Paris’te bir başka aşırı sağcı gösteri düzenlendi.

Bu gösterilere Kelt haçı bayrağı ya da siyahlar giymiş onlarca kişi dahil olmak üzere 500 kişi katıldı.

Fransa Rap Starı 2.Sezon

Rhythm + Flow Fransa’nın 2. Sezonunun ilk 4 bölümü Netflix’te yayına girdi. İlk dört sezona Médine, Rimk gibi Fransız rapinin efsane rapçileri de konuk olarak dahil oldu.

Diğer Gelişmeler

Bois de Vincennes’te toplu tecavüze uğradığını iddia eden 27 yaşındaki genç kadın, her şeyi kendisinin icat ettiğini itiraf etti. Yanlış bilgi verdiği için gözaltına alındı.

Fransa’nın Nabzı isimli serimizi her hafta sonu sitemizden okuyabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Mert DEDECAN

Bir Musique

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu