Dünyadan Politika-TarihEn FrançaisPolitika-TarihPolitique-HistoireYaşam

Fransa Tarihinin En Genç Başbakanı; Gabriel Attal

Fransa Tarihinin En Genç Başbakanı; Gabriel Attal

Gabriel Attal Kimdir ?

1989 yılında Clamart, Fransa’da doğan Gabriel Attal, Hukuk alanında lisans eğitimini Panthéon-Assas Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, halkla ilişkiler alanında yüksek lisans yapmak üzere 2012’de IEP-Paris’e katıldı. Macron tarafından atanarak eski Başbakan Borne‘un yerine Fransa Başbakanı olarak göreve getirilen 34 yaşındaki Attal, açıkça eşcinsel olduğunu ifade ederek Fransa’nın en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu.

Siyasi Geçmişi

Siyasi kariyerine genç yaşta Sosyalist Parti üyesi olarak başlayan Attal, 2012-2017 yılları arasında Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı parlamenter danışmanı gibi pek çok alanda görev yaptı. La République en marche ! (LREM) hareketine katıldı ve 2017 seçimlerinde milletvekili seçildi. Ardından 2018’de LREM’in parti sözcüsü oldu. 2022’de kurulan Borne hükümetinde Kamu Hesapları Bakanı olarak görev yaptı ve 2023’te Milli Eğitim Bakanı olarak atanarak siyasi kariyerine devam etti.

Söylemleri

Attal, ülkedeki kadınların çarşaf giymesi tartışmasını ele alarak devlet okullarında çarşafı yasaklayarak Macron’a liderlik konusundaki kararlılığını gösterdi. Ayrıca kendi zorbalık deneyimlerini paylaşan Attal, zorbalığa karşı bir kampanya yürütüp okullarda üniforma ile ilgili yeni bir teklif sunarak eğitim sektöründe dikkat çekti.

Tüm bu adımlarının ardından Attal, kamusal desteğini artırarak popülerliğini sürdürmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu