Politika-Tarih

Cumhurbaşkanlığı Adayları Göçmenler Hakkında Ne Düşünüyor?

Cumhurbaşkanlığı adayları göçmenler hakkında ne düşünüyor?

12 cumhurbaşkanı adayını geçen hafta sizin için tanıtmıştık. Bu yazımızda güncel önemli konular hakkında ne düşündüklerini size kısa bir şekilde sunacağız.

Göçmenlik sınırlandırılmalı mı?

Valérie Pécresse (Evet)

Pécresse, göçmenliği sınırlamak isteyenler arasında. Kontrolsüz göçmenliğin tamamen bitmesini isteyen cumhuriyetçi aday. Bazı önlemler öneriyor: Bunlar arasında parlamentoda oylanan göçmen sayılarına kota uygulanması, ülkeye yasa dışı giren göçmenlerin özel uçaklarla sınır dışı edilmesi ve yabancı ebeveynlerin Fransa’da doğan çocuklarına Fransız vatandaşlığı verilmesinin kaldırılması var.

Jean-Luc Mélenchon (Hayır)

Mélenchon’a göre Fransa’nın onu sevenlere ait olduğunu ve vize almanın kolaylaştırılması gerektiğini savunuyor. Öğrencilerin ve kağıtsız vatandaşların durumunu düzenlemek gerektiğini söyleyen Mélenchon 10 senelik oturum kartlarının herkes için referans alınmasını söylüyor. Aynı zamanda sığınma hakkını garanti altına almayı vaat ediyor ve her dosyayı dikkatlice ele alacağını belirtiyor.

Marine Le Pen (Evet)

Göçmenliğin kontrol altına alınması için referandum yapılmasını birinci öncelik olarak ele alıyor. Yapılacak Yasayla bir sürü önlem olacağını söyleyen Le Pen yabancıların çocuklarına doğuştan gelen vatandaşlık hakkının tamamen kaldırılmasını istiyor. Devlet yardımlarımın sadece Fransızların yararlanacağı bir sistemi destekliyor.

Eric Zemmour (Evet)

Fransız kimliğini korumak için göçmenliğin sıfıra indirilmesini destekliyor. Bunun için Avrupa Birliği’nin sınırlarına duvar örmenin mantıklı olacağını düşünüyor. Devlet yardımlarının kesilmesini istiyor. İstenmeyen suç işleyen ve 6 aydır çalışmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini savunuyor.

Fabien Roussel (Hayır)

Kağıtsız vatandaşların çalışmasını bir düzene oturtan insani bir politika kurulmasını istiyor. Sığınma taleplerini garanti altına almak istiyor aynı zamanda idari gözaltı merkezlerinin kapanmasını istiyor.

Emmanuel Macron (Evet)

Göçü daha iyi kontrol etmek isteyen Macron. AB sınırlarını güçlendirerek göçün Avrupa düzeyinde yapılmasını istiyor. Aynı zamanda sığınmanın oturum izni hakkının tekrardan yapılandırmasını savunmakta. Fransa’nın ihtiyacı olan göçmenleri seçmesi gerektiğini savunuyor.

Anne Hidalgo (Hayır)

Avrupa birliği çerçevesinde Daha insani, yararlı, dayanışmayı ön gören bir göçmen politikasının olması gerektiğini savunan Paris belediye başkanı. Gelen göçmenlere limitsiz bir karşılama ve oturum hakkı verilmesini savunuyor.

Yannick Jadot (Hayır)

Onun için göçmenleri kabul etmek insani bir ev ödevi. Fransa’ya yerleşmiş göçmenlerin durumlarını düzenlemek istiyor. Çocukların eğitim hakkı, aile hakkı ve çalışma hakkı gibi durumlarda bu düzenlemenin yapılmasını istiyor.

Philippe Poutou (Hayır)

Sınır olmadan bütün göçmenleri kabul etmeyi öneriyor. Aynı zamanda Fransa’da yaşayan göçmenlerin seçimlerde oy kullanmasını öneriyor.

Nathalie Arthaud (Hayır)

Dolaşım özgürlüğünü savunan Nathalie dünyada sınırların kalkması için mücadele vereceğinin altını çizmekte.

Jean Lassalle (Kararsız)

İllegal göçün karşısında durduğunu ifade eden Jean sınır güvenliğinin artılmasını savunuyor bunun yanında sığınma hakkının sağlanmasını da destekliyor. Bu nedenle bu konuda ortada yer almakta.

Nicolas Dupont-Aignan (Evet)

Nicolas’a göre Fransa kontrolsüz göç akımına karşı çok cömertti ve kapılarını hep sonuna kadar açtı. Sınır kontrollerinin göç akımı için devam edilmesini öneriyor. Devlet yardımlarımı 5 senenin sonunda yabancılar için kaldırılmasını destekliyor.

Tarık ASLANHAN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu