Politika-Tarih

Avrupa Birliğinden Çıkılmalı mı?

Avrupa birliğinden çıkılmalı mı?

Birçok aday Avrupa Birliği ile bağlarını tamamen kopartma tarafındayken, diğer bir çok aday Avrupa Birliği ile bağların güçlendirilmesini savunuyor. Başkanlık seçimi için son düzlüğe giren adayların AB için olan söylemlerini sizin için derledik.

Emmanuel Macron

2017 seçimlerinde olduğu gibi bugünde Avrupa Birliği‘nin dünyanın sorunlarına en büyük çözüm olacağını savunmakta. Avrupa Birliğiyle olan bağların tamamen güçlendirilmesini savunan Cumhurbaşkanı göçmenlik enerji güvenlik gibi sorunlarda ortak çalışmalara imza atılmasını desteklemekte.

Jean Luc-Melenchon

Kendisi bu konuda 2017 seçimlerinden biraz daha az radikal durumda. Avrupa paktının tekrardan müzakere edilmesini isteyen Melenchon. Üyelerin Avrupa politikalarından bağımsız hareket edebilmeler için üye ülkelere daha fazla alan verilmesini savunuyor.

Valerie Pecresse

Pecresse bazı alanlarda bağların güçlendirilmesini savunuyor (savunma, çevre ve ekonomi). Avrupasız bir stratejik dünya düzeninin düşünülemeyeceğini söylemekle birlikte aynı zamanda Fransa’nın çıkarlarının da korunmasını önde tutulması gerektiğini dile getiriyor.

Eric Zemmour

Avrupa’nın milletlerin ve devletlerin itibari çerçevesinde tekrardan oluşturulmasını savunan aşırı sağcı aday. Marine Le Pen gibi Fransa hukukunun tekrardan Avrupa hukukunun üstünde sayılmasını dile getiriyor. Aynı zamanda Macaristan, Polonya gibi ülkelere batı normlarını daha fazla empoze edilmesini savunmakta.

Yannick Jadot

Avrupa birliği milletvekili olduğu için Avrupa birliği programının ortasında yer almaktadır. Jadot’a göre küresel ısınma için herkesin Avrupa birliğine ihtiyacı var. Avrupa parlamentosunun gücünü göçmen problemi gibi gündem olan konularda etkili olması artırılmasını öneriyor.

Marine Le Pen

2012-2017’deki fikirlerini değiştiren Le Pen artık Avrupa Birliği’nden ve Euro bölgesinden çıkmak istemiyor. Buna karşın Avrupa birliğini içeriden değiştirmek istiyor. Fransız hukukunun Avrupa hukukunun üstünde sayılmasını ve ülke sınırlarında kontroller olmasını istiyor.

Philippe Poutou

2017 seçimlerine karşı Avrupa birliğinden çıkma taraftarı değil; fakat işçilerin halkların Avrupası olmasını savunuyor bunun içinde antidemokratik bulduğu Avrupa sözleşmesinin tekrardan müzakere edilmesini istiyor.

Nicolas Dupont-Aignan

Avrupa Birliği’nin bir özgür milletler komitesiyle değişmesini istiyor ayrı zamanda sınırların tekrardan kontrol altına alınmasını ve Avrupa sözleşmesinin tekrardan müzakere edilmesini savunuyor.

Jean Lassalle

Avrupa Birliği’nden çıkmasını istemiyor; fakat Fransa bağımsızlığı tekrardan kazanması gerektiğini söylüyor. Avrupa Birliği’nde alınan bütün kararların tekrardan Fransız Parlementosunda incelenmesini öneriyor.

Nathalie Arthaud

Avrupa Birliği’ne karşı olan Nathalie Arthaud Avrupa Birliği’nin kapitalist bir aygıt olduğunu savunuyor. sosyalist birleşik devletlerinin kurulması gerektiğini savunuyor

Anne Hidalgo

Avrupa projesi onu ikna etmiş durumunda. 27 Avrupa ülkesinin daha çok dayanışma içinde olmasını savunuyor. Bir ortak gelir ve ortak bir maaş politikası yapmasını önemli buluyor.

Fabien Roussel

Avrupa sözleşmesinin tekrardan konuşulmasını isteyen aday. Ekonomik gücün Fransa’nın kendi elinde olmasını savunuyor. Fransa’nın Avrupa Birliği’nin direktiflerini daha fazla yerine getirmemesi gerektiğini savunuyor. Bu konu hakkında bir referandum yapılmasını istiyor.

Tarık ASLANHAN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu