Fransa’nın Nabzı

Fransa’nın Nabzı LXX (13.11.2021)

Fransa’nın Nabzı LXX (13.11.2021)

Göçmenleri Donmaya Bırakalım

Belarus-Polonya sınırında meydana gelen son olaylar hakkında Fransız BFM TV haber kanalına konuşan Marine Le Pen’in aşırı sağ Ulusal Cephe partisi üyesi Julien Odoul, Avrupalı ​​yetkililerin asıl görevinin Avrupalıları korumak olması gerektiğini söyledi.

Gazeteci Olivier Truchot’un göçmenlerin sınırda donmaya bırakılmasının gerekip gerekmediğine ilişkin sorusuna yanıt veren Odoul, “Kesinlikle evet” dedi.

“Sınırlarımızı göçmenlere kapalı tutmalıyız, onları içeri almamalıyız.” diyen Odoul, sınırda bekleyen göçmenlerin çoğunun “potansiyel olarak tehlikeli” olduğunu da sözlerine ekledi ve aksi takdirde Avrupa, bir göçmen istilasıyla karşı karşıya kalabilir diyerek kendini savundu.

Macron’un Açıklamaları

Bu hafta ulusa seslenen Macron’un öne çıkan açıklamaları şu şekildedir;

Aktif bir arama göstermeyen iş arayanların ödenekleri askıya alınacak.

Fransa nükleer reaktörlerin inşasını yeniden başlatacak.

Emeklilik reformunu yeniden başlatmak için koşullar karşılanmadı.

COVID19 salgınıyla işimiz bitmedi,

Macron ayrıca, herhangi bir doz aşı almayan 6 milyon Fransızı “sorumluluk ruhuna” çağırdı

Elektrik Fiyatları ve Nükleer Enerji

EDF (Fransa Elektrik Dağıtım Şirketi), Başkan Emmanuel Macron’un yeşil ışık yakmasından bir gün sonra, Fransa’da yeni nükleer reaktörleri inşa etmeye hazır olduğunu söyledi.

EDF ayrıca, faturaların ödenmemesi durumunda elektriği kesmeyecek, ancak sağlanan gücü sınırlayacak.

Belçika’da, “Barını ifşa et” (Balance ton bar) Hareketi

Brüksel’deki barlarda cinsel saldırı mağduru çok sayıda kadının ifadelerinin ardından barları boykot çağrısında bulunuldu.

Geçtiğimiz ay boyunca hem çalışanlardan hem de müşterilerden deneyimlediklerini anlatan binlerce kadın bu hareketi başlattı. Hareket Fransa’yı da etkilemeye başlıyor.

https://twitter.com/Memoire2cite/status/1459318721030365186?s=20

Diğer Gelişmeler

François Hollande, tanık olarak aktarıldığı 13 Kasım saldırılarının duruşmasında dinlenmeye başladı. Mahkeme önünde “O ölümcül gecede Devlet Başkanı olarak görevimin ne olduğu konusunda ifade vermek üzere mahkemenin önünde bulunuyorum” açıklamasını yaptı.

Reims’de birçok barda, müşterilerin bilmeden içlerine ilaç dökülmesini önlemek için artık içecekleri klipsli koruyucular eşliğinde sunuyor.

2 ve 5 yaşındaki iki çocuk, anne ve babalarının yaptığı kenevir kekinin kalıbını yaladıkları için hastaneye kaldırıldı.

Marsilya’nın güneyindeki bir şehirde uyuşturucu satan bayiler, sosyal ağlarda yayınlanan bir video klip aracılığıyla ürünlerini tanıtıyor.

Cezayir Cumhurbaşkanı’nın son açıklamalarıyla bağlantılı bir gerilim bağlamında, Emmanuel Macron, Cezayir ile olan son “tartışmalar ve yanlış anlamalar” konusunda biraz pişmanlık duyduğunu belirtti.

“Avlanmayla bağlantılı ölümler, şiddet ve istismar: bir daha asla!” Senato web sitesinde 10 Eylül’de yayınlanan bu dilekçe, Cuma günü 100.000 imzayı aştı. 25 yaşındaki genç bir adam olan Morgan Keane’nin, bahçesinde odun keserken yanlışlıkla bir avcı tarafından vurularak öldürülmesinden sonra avcılık tartışması başladı.

Air France, kimlik belgelerinin olmaması nedeniyle uçaktaki üç aylık prematüre bir bebeğin bir operasyon için başkente ulaşmasına izin vermedi. Küçük Leon, Nice’ten Paris’e ambulansla gitti.

Mert DEDECAN

Bir Musique

Kaynakça

mediavenir

www.bfmtv.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu