Felsefe

Mahalle Film Galası

Le Quartier(mahalle) : İstanbul’un gayrimenkul değeri arttıkça istikrarsızlaşan bir banliyösü.  Bir tarafı İstanbul Boğazı’na, diğer tarafı gökdelenlerin göz kamaştırıcı yansımaları bakan, ağaçlarla ve bahçelerle kaplı, çiçekli bir semt.

 Büyük bir inşaat şirketi ve gayrimenkul spekülasyonunun cazibesine kapılan uluslararası finans kuruluşları, şüpheli ortaklara güvenerek Boğaz’ın bu incisini ele geçirmek için bir araya geliyor.

Mahalledeki gençlerin kararlı mücadelesi, gelecek tehlikelerini öngörerek mahalleyi harekete geçirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.  

Aşk hikayesi

Onca maceranın ortasında Rüstem ve Aslı’nın bir çocukluk aşkı belirir.  Aslı ‘düğün’ hazırlıklarına kendini kaptırmıştır ama hayatları hayal ettiklerinden farklı çok farklı bir seyirde ilerleyeciktir.

 Sadece konuşmakla kalmayıp, sorunları çözmek için sıra dışı yollar aramaya devam eden insanların çocukları.  “Le Quartier”, ölüler, mali entrikalar, uyuşturucu çeteleri ve toprak mafyası arasında dağılmış, başarısız bir aşk ve kavganın hikayesidir.

Gala
Yönetmenliğini İnan Altın’ın üstlendiği Mahalle filminin galası 16 mayıs pazartesi günü 280 metrekarelik dev perdesi, 2700 kişilik seyirci kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük sinema salonlarından biri  olan Le Grand Rex’te(PARİS) olucak. Fransa’da ise 20 mayısta vizyona girecektir. İyi seyirler. 

Gala bilet linki: https://www.legrandrex.com/mobile/fiche-film.php?id=3799

Fragman: https://youtu.be/zDSNrrKDFzs

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu