Yaşam

Fransa’da Öğrenci Vizesi Nasıl Uzatılır?

Fransa’da Öğrenci Vizesi Nasıl Uzatılır?

Fransa’ya geldikten sonra vizenizi yenilemek veya uzatmak istediğinizde gerçekleştirmeniz gereken bir takım işlemler bulunmaktadır. Öncelikle gerekli makamlarca vize tarihinizin bitiminden 4 ila 2 ay öncesinden bu işlemleri başlatmanız önerilir. Eğer gerekli tarihlerde başvurunuzu gerçekleştirmezseniz para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz. Öğrenci vizesine sahip kişiler bir üniversiteye kayıtlıysa üniversitelerinin “Welcome Desk”lerinden vize uzatma prosedürleriyle ilgili gerekli bilgileri alabilirler. Eğer özel bir kursa kayıtlıysanız da Campus France sitesinden de gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Fransa’da Öğrenci Vizesi Uzatmak İçin Gerekli Belgeler

Öğrenci vizesini uzatmak için gerekli belgeler şu şekildedir:

  • Geçerli pasaportunuz
  • OFII onaylı oturum izniniz veya mevcut oturum kartınız
  • İki yeni kimlik fotoğrafı (net fotoğraflar, yüzün tamamı ve başı açık).
  • Fransızca’ya çevrilmiş doğum belgeniz (acte de naissance)
  • Bir Fransız yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak veya kurs onay belgeniz
  • Fransa’da ikamet edilecek yerin kanıtı (Attestation domicile)
  • Ayda en az 615 Euro kaynağa sahip olduğunuzu kanıtlamak (APL / CAF hariç)
  • Eğer gelirleriniz bir garantör tarafından sağlanıyorsa garantörünüze ait kaynakların dökümleri ve size garantör olduğuna dair bir dilekçe,
  • Sağlık sigortası sertifikanız (Assurance maladie)
  • Fransa’daki akademik faaliyetlerinizin kanıtı (Notlarınız, katılımınız, varsa diplomanız vb.)

Dosyanızı tamamlayıp valiliğe ilettikten sonra dosyanızın incelenmesi yaklaşık olarak 8 hafta sürer. Bu süre bağlı olduğunuz valiliğin yoğunluğuna göre değişebilir. Detaylı bilgi almak için bağlı olduğunuz valilikle irtibata geçebilirsiniz. Dosyanızda herhangi bir eksik belge yoksa valilik tarafından size bir makbuz (récepissé) gönderilecektir. Ardından oturum kartınız hazır olduğunda valilik tarafından bilgilendirilecek ve oturum kartı için sizden istenen vergi tutarını ödedikten sonra kartınızı teslim alabileceksiniz. Kartınızı teslim almak için de randevu tarihi almanız ve bu tarihte sizden istenen belgeleri yanınızda getirerek görevliye sunmanız istenecektir.

Güncel bilgilerden haberdar olmak için mutlaka bağlı olduğunuz valiliğin sitesindeki bilgileri takip etmenizi öneriyoruz.

Fransa’da öğrenci vizesi uzatma konusuyla ilgili bilgi ve deneyimlerimiz bu şekildeydi. Fransa’da üniversite okumak ile ilgili yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Yıldız TOKMAK

Kaynakça

https://welcome.univ-lorraine.fr/fr/visa-titre-de-sejour/?fbclid=IwAR2XcMC-0uNgcnroqhS9Ji89dMMpCc9ws-Eh67E5OrvpUEzwOMAAG5famOE

https://www.teoriegitim.com/bilgi-bankasi/fransa-uzun-donem-ogrenci-vizesi-uzatma/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu