PsikolojiYaşam

Çocukların Doğum Zamanları, Şekilleri ve Mizaçlarına Etki Eden Unsurlar

Doğum annenin başrolde olduğu muhteşem ve mucizevi bir olaydır. Her doğum sadece anneyi değil aynı zamanda dünyayı da yeniler. Bu kutlu olay birçok şekilde gelişir. Bazen erken bazen geç bazense zamanında bir doğum olur.

Çocukların doğum zamanını ve şeklini belirleyen özellikle iki unsur vardır:

‘‘Çocukların istenilen bir çocuk olup olmaması, anne baba arası ilişkiler’’. İlk olarak çocuğun istenmediği durumlarda neler gerçekleşiyor ona bakalım: Bir çocuğun istenmediği durumlarda çocuk genellikle anne karnında kalmak dünyaya gelmek istemez ve genellikle de bu çocuklar doğum zamanlarını doldurur artılara geçer. Genel olarak sezaryen doğum ile dış bir el devreye girerek dünyaya zorla getirilirler. Bu durum çocuğun mizaç olarak inatçı, öfkeli ve dirençli bir çocuk olmasına sebep olabilir. Temelinde yatan şey ise istenmemesi ile ilgili çocuğun anne karnında annenin oluşturduğu negatif enerjiye maruz kalmasıdır.  İkinci olarak istenilen ama aynı zamanda anne baba arasında ciddi sorunların olduğu bir çocuğun doğumuna bakalım: Çocuk aynı şekilde baba ve anne tarafından oluşturulan bu enerjinin farkına varır. istendiğini ancak ebeveynleri arasında sorunlar olduğunu hisseder ve genellikle bu çocuklarda beklenmedik anlarda sürpriz bir şekilde biyolojik bir engel yoksa normal doğum ile dünyaya gelir. Bu çocuklar genel olarak kendilerine kurtarıcı rolü biçerler. Mizaç olarak hep ara bulucu olurlar. Örneğin; Arkadaşları birbirine küstüğünde gidip onları barıştırmaya çalışırlar. Son olarak ise istenilen ve hiçbir sorunla karşılaşılmayan doğumlara bakalım: Bu çocuklar zamanında, kolayca ve normal doğum ile genellikle dünyaya gelirler. Mizaç olarak sıcakkanlı, dışa dönük ve sosyal çocuklardır. Genel olarak işlerini kolaylıkla hallederler, çok ciddi sorunlar ile karşılaşmazlar.

Bu sebeple sağlıklı çocukların dünyaya gelmesi için hamilelik döneminde özelikle anne ve baba başta olmak üzere oluşturulan enerjiye dikkat edilmelidir; çünkü oluşturulan bu enerji çocuğun yaşamı boyunca ona kılavuzluk edecek önemli bir rehberdir.

Psikolog Mehmet ÇAĞ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu