Püf NoktasıSeriler

Püf Noktası | Planlı Olmak

Püf Noktası | Planlı Olmak

İş dünyası, eğitim dünyası, özel yaşamımız velhasıl tüm yaşam planlar üzerine kurulu değil mi? Bir eylem gerçekleştirmeden önce kabaca da olsa onu planlıyor ve sonrası için yapılması gereken eylemleri düşünmeye başlıyoruz. Plan yapmak yaşamımızın önemli bir kısmını oluşturuyor; şayet iyi bir plan yapmazsak işler istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Örneğin bir alışverişe çıkmadan önce ne alınması gerektiğini, neler lazım olduğunu hemen düşünebiliyoruz; fakat alışveriş esnasında bunların çoğunu unutup eve geldiğimizde hüsran yaşayabiliyoruz. Bu durumu yaşamamak için alışverişe gitmeden önce alışverişinizi iyi planlayıp nelerin yapılması / alınması gerektiğine dair bir liste veya not oluşturabilirsiniz.

Planlı Olmak İçin Öneriler

Yaşamımızdaki küçük yahut büyük eylemler / planlar için de benzer ve pratik çözümlerle iyi bir planlama yapıp verimli bir şekilde organize olabiliriz. Bir takvim edinmek yahut dijital cihazlarda bulunan ajandaları kullanmak en kolay yöntemlerden biri olarak tercih edilebilir. Yapılması gereken iş ve görevleriniz için bir not defteri, pano veya mobil uygulamalar edinebilirsiniz. Yazdığınız işlerin daha zor unutulduğunu zamanla görecek ve planlarınızın daha iyi işlediğini fark edeceksiniz.

Planlı olmakla ilgili edindiğim olumsuz deneyimler beni bu alanda araştırmalar yapmaya sevk etti; çünkü iyi olan yapamamak / organize olamamak tüm yaşantımı olumsuz etkiliyor ve beni mutsuz ediyordu. Ajandalarla aram pek iyi olmadığı için birkaç mobil uygulama ile yaşamımı organize etmeye çalışıyorum. Bunlardan biri Trello uygulaması. Trello ile yapacağınız işleri organize edebilir ve yeni görevler oluşturabilirsiniz. Pano şeklindeki bu uygulama tüm planlarınızı görebilmek adına verimli bir program. Zorlu – karmaşık görevler ve planlarınız için rahatlıkla kullanabileceğiniz bu ve benzeri programlar yaşamınızı daha da kolaylaştırabilir.

Elbette her işte olduğu gibi planlı olmak konusunda da motivasyon ve disiplinin önemi büyük. Planlı olmak için tüm görev ve sorumluluğu ajandalara ve uygulamalara yükleyemeyiz. Planlı olmayı da yönetecek olan bizleriz. Bir işe veya eyleme başlamadan önce bunun için gerekli motivasyonu edinip işi tamamlayana kadar disiplinimizi muhafaza etmeliyiz. Zor ve karmaşık işleri başarıyla sonlandırmak için onları günlere bölerek planlayabilirsiniz. Planlı olmak başarılı olmanın önemli adımlarından biridir. Planlı spor yapmak, ders çalışmak ve iş yapmak her zaman yaptığımız işi verimli kılacaktır. Planlarınızı şimdiden yapın, başarıyı ertelemeyin…

Yıldız TOKMAK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu