Kültür-SanatSinema

Bir Louis Garrel filmi: Innocent

Bir Louis Garrel filmi: Innocent

Dün sinemada izlediğim Innocent filmini hemen akabinde bu yazıyla sizinle paylaşmak istedim. Louis Garrel hem oyunculuğuyla hem de son dönemde yönetmenlik koltuğunda gösterdiği performansla artık Fransız sinemasına adını yazdırdı diyebiliriz. 

Filme büyük bir önyargıyla gitmeme rağmen ve beğenmeyeceğimden emin olmama rağmen. 

Voila ! Film ilk sahneden beni ters köşe yapıyor. Muhteşem oyunculuk performansları ve çekim tekniklerindeki çeşitlilik, Abel (Louis Garrel) ve annesinin arabada yaşadığı duygu dolu sahne bize her sahnede birden fazla duygu değişimi yaşayacağımızı ve bu filmin bildiğimiz filmlerden olmadığını söylüyor. Hem polisiye hem komedi kategorisinde olan film bir çok konuyu içinde barındırıyor. Filmin her sahnesinde bizi güldürebildiğini de unutmadan ekleyeyim.

Sinopsis

Abel, altmış yaşlarındaki annesi Sylvie’nin hapishanedeki bir adamla evlenmek üzere olduğunu öğrendiğinde paniğe kapılır.  En iyi arkadaşı Clémence tarafından desteklenen, Abel onu korumak için her şeyi yapacaktır.  Ancak yeni kayınpederi Michel ile görüşmesi Abel’a yeni bakış açıları sunuyor.

Fransa’da Oluşan Pozitif Algı 

Innocent, dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali‘nde de festival dışı kategorisinde gösteriliyor. Basında da çok iyi bir not alan film. Herkesten geçer not aldı. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasına girdiğini söyleyebiliriz.

Oyuncular 

Oyuncuların tamamı çok iyi seçilmişti diyebilirim. Fas asıllı Fransız oyuncu Roschdy Zem başrol hapishanede Abel’in annesiyle evlenen kişiyi oynuyor. Abel’in annesini Belçikalı aktris Anouk Grinberg oynuyor. Abel’in arkadaşını ise Fransız aktrist Noemi Merlant oynuyor. Başrol Abel’i ise yönetmen Louis Garrel canlandırıyor. 

Tarık ASLANHAN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu